הזוגיות בנסיגה? אפשר להציל אותה

האם בני זוג שהתרגלו לדו שיח מרחיק ומעליב יכולים להשתנות?

| כיכר השבת |
סוג אחד של תקשורת שלילית הוא בקורת, לגלוג וזלזול. כאשר בני הזוג משתמשים בסוג הזה של התקשורת נוצר ריחוק ונתק רגשי ביניהם. הבן זוג שכלפיו מופנית התקשורת השלילית נפגע מכך, וגם הוא נהיה פוגעני כלפי הצד השני, וחוזר חלילה.

סוג נוסף של תקשורת שלילית הוא חוסר תקשורת. בעקבות פגיעה, מבליגים ושומרים את הזעם בפנים. בסוג כזה של תקשורת הכעס בפנים מצטבר ומצטבר עד שיום אחד גורם לפצוץ אדיר, שכל השכונה שומעת עליו.

הסוג החיובי של התקשורת הוא שמדברים בפתיחות על כל דבר שמפריע על כל דבר שמכעיס על כל דבר שנפגעים ממנו, אך מתקשרים לא בצורה פוגעת ומזלזלת.

במחקרים מצאו שזוגות מצליחים, אלו זוגות שהם לא פוגעניים אחד כלפי השני וגם לא כאלו שאוגרים את הבעיות בפנים, בלי לשתף, אלא כאלו שיש להם תקשורת חיובית, כנ"ל, שהם מדברים בפתיחות על הבעיות ועל הרגשות, אך לא בלשון מעליבה ומרחיקה.

האם בני זוג שהתרגלו לדו שיח מרחיק ומעליב יכולים להשתנות?

האם יש אפשרות לעשות מעבר מתקשורת שלילית לתקשורת חיובית?

התשובה היא בהחלט כן -אפשר לראות זאת בברור אצל זוגות שבאים לייעוץ. אצל רובם יש בעיות תקשורת. "ששומרים בפנים" ולא מדברים בצורה פתוחה, או שכן מתקשרים אך בצורה פוגענית, מבקרים מזלזלים וכו'. במהלך תהליך הייעוץ, הם משנים את צורת התקשורת, מתקשורת שלילית מרחיקה לתקשורת חיובית מקרבת, ואז רואים הטבה משמעותית בזוגיות.

איך עושים את המעבר מתקשורת שלילית לתקשורת חיובית?

1. פתיחות מקסימלית - מדברים בפתיחות על הדברים שמציקים.

2. קובעים זמן קבוע, שבו יושבים על כוס קפה ועוגה, ומדברים על התסכולים על הכעסים על הציפיות. מומלץ פעם בשבוע.

3. מדובבים אחד את השני לדבר- ז"א אם אחד מבני הזוג רואה שהצד השני מתוסכל עצבני חסר סבלנות וכו', אך הוא לא מדבר או שמדבר בצורה פוגענית, עליו לשאול אותו על כך - האם את/אתה כועס/ת עלי על משהו? יש משהו שאני לא בסדר?

הכותב הוא בוגר מרכז י.נ.ר

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית