

מוקפץ ירקות כתומים


מוקפץ שיוצא קצת מגבולות עצמו ומותאם לשבת קודש. הוא קליל, טעים ולא מורכב, ואצלנו אוכלים אותו גם באמצע השבוע. ז'וליין זו צורת חיתוך בדומה לגפרורים, במקלף ייעודי או במנדולינה.
חומרים:
-
3 יחידות גזר ז'וליין
-
דלורית קטנה קלופה, חתוכה לז'וליינים
-
250 גר' דלעת קלופה וחתוכה לז'וליינים
-
2 יחידות קישוא חתוך לז'וליניים
-
חופן עלי פטרוזיליה ללא גבעולים
-
3/4 כוס רוטב אסייתי למוקפץ של קנור
-
3 כפות רוטב סויה קלאסי של קנור
-
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק מופחת סוכר של קנור
-
כוס עדשים שחורים מבושלות
-
רבע כוס שמן זית
-
קורט מלח דק
אופן ההכנה:
-
מחממים במחבת רחבה שמן זית עד שעולה ניחוח השמן.
-
מוסיפים את הירקות ללא הפטרוזיליה, ומקפיצים במשך 8 דקות.
-
מדללים רוטב אסייתי למוקפץ בחצי כוס מים ומערבבים עם יתר רטבי קנור.
-
מוסיפים את רטבי קנור למחבת ומבשלים 4 דקות.
-
מוסיפים למחבת עדשים שחורות ועלי פטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח דק, מכבים את האש.
הצעת הגשה:
כדאי להגיש את המחבת כמו שהיא למרכז השולחן ולהניח על מגש עץ קטן.
--------
יקיטורי שווארמה אסייתית על דסקיות לחוח וחומוס עדשים כתומות


לשווארמה פנים רבות. על ידי שינוי קטן היא עברה מאוכל רחוב למאכל אלגנטי שמתאים לשבת, וכך גם השתנו הטעמים לסגנון אסייתי. נסו ותיהנו!
חומרים:
חומוס עדשים כתומות:
-
כוס עדשים כתומות
-
2 כוסות מים
-
חצי כוס טחינה גולמית
-
2 כפות רוטב בנוסח סצ'ואן של קנור
ריבת בצל:
-
2 בצלים חתוכים לשניים ופרוסים דק
-
חצי כוס סוכר
-
חצי כוס רוטב צ'ילי חריף של קנור
-
מעט שמן
-
קורט מלח דק
שווארמה אסייתית:
-
10 יחידות חזה עוף פרוס לשניצל
-
חצי כוס עמבה
-
חצי כוס רוטב טריאקי של קנור
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי של קנור
אופן ההכנה:
חומוס עדשים כתומות:
-
מבשלים בסיר עדשים כתומות עם מים עד שהמים נספגים והעדשים רכות.
-
טוחנים במעבד מזון עם יתר המוצרים למרקם חלק.
-
מתקנים תיבול במעט מלח או מיץ לימון
ריבת בצל:
-
מטגנים בצל במעט שמן בסיר קטן עד שהוא הופך לשקוף.
-
מוסיפים את יתר החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה. יש לשים לב שהריבה לא נדבקת ונשרפת.
שווארמה אסייתית:


-
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה רחבה.
-
מכניסים את חזה העוף למרינדה ומערבבים עד שיהיה מצופה היטב.
-
מסדרים בתבנית אינגליש קייק את חזה העוף בשכבות ישרות עד לגובה התבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר ל-5 שעות.
-
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את חזה העוף במשך שעה וחצי.
-
תוקעים שיפודים לפי עובי הפרוסה הרצוי ופורסים בעזרת סכין חדה.
הצעת הגשה:
בעזרת צלחת או קורצן ייעודי, קורצים לחוח בצורת עיגול ומורחים חומוס, מניחים את שיפוד השווארמה ומסיימים בריבת בצל, מעטרים בעלי פטרוזיליה.