![מוצרי פיראוס מעשירים מאוד כל מתכון חלבי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2023/08/17/60f6b330-f4c1-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h580_w1032.jpeg)
![מוצרי פיראוס מעשירים מאוד כל מתכון חלבי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2023/08/17/60f6b330-f4c1-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h580_w1032.jpeg)
כמות המספיקה עבור 6 סועדים
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: עד שעה וחצי
מצרכים:
לבצק פריך -
-
280 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
-
2 חלמוני ביצה
למלית פטריות -
-
כף חמאת תנובה
-
בצל לבן קצוץ
-
4 שיני שום
-
סלסלת פטריות
-
1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
-
1 חבילת גבינה בולגרית של פיראוס
-
2 ביצים
-
2 כפות קמח לבן
אופן הכנה:
לבצק -
-
במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית
-
מוסיפים את חלמוני הביצה וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתאחד ניתן להוסיף כף מים
-
עוטפים בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך שעה
-
על משטח מקומח מרדדים את בצק הקיש לעובי דק
-
בעזרת סכין מיישרים את שולי הבצק
-
מעבירים בזהירות לתבנית המיועדת,ומחזירים לקירור
למלית -
-
מטגנים את הבצל עד להזהבה
-
מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן
-
בקערה מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ואת תערובת בצל והפטריות שהכנו
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית הקיש
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות
- מצננים ומעבירים לקירור
- יש לחמם על הפלטה שעה לפני הגשה