זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- ½1 כוסות קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 סנטימטרים ומרפדים בנייר אפייה.
2. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה גדולה.
3. מקציפים את הסוכר והחמאה יחד בקערה של מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
4. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, בקבוצות של 1/2 כוס, לסירוגין עם החלב, מקציפים את הבלילה קצרות לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, כ-30 דקות. משאירים להתקררות בתבנית במשך 10 דקות.