נולדה עם מום נדיר

"לא זכור לי ניתוח כזה מורכב"; כך ניצלו חייה של התינוקת

תינוקת בת שלושה שבועות שנולדה עם מום נדיר – חיבור בין הושט לקנה הנשימה כאשר כל האכלה מסכנת את חייה, עברה ניתוח מורכב בבית החולים ובחסדי שמיים, חייה ניצלו | כל הפרטים (חדשות בריאות)

|
3
| כיכר השבת |

תינוקת בת כשלושה שבועות פונתה לבית החולים, בעקבות תלונות של קשיי אכילה ושיעולים חוזרים. רופא מיון הילדים באסותא אשדוד, ד"ר עידו ווליניץ, חשד שמדובר בבעיה מורכבת יותר ואכן לאחר ביצוע מספר בדיקות מהירות אבחן את המום הנדיר, המופיע רק כאחת ל 50.000 לידות - נמצא שהתינוקת סובלת ממום נדיר ביותר של פיסטולה טרכיאוזופגיאלית ( h-type tef ) , שמשמעותה חיבור בין מערכת העיכול ומערכת הנשימה.

מדובר היה בסכנת בחיים, שכן למעשה בכל פעם שהיא הייתה יונקת, חלק מהמזון הגיע מהושט לדרכי הנשימה, לריאות, וסיכן את חייה.

לכן, היה צורך בניתוח בהקדם לטיפול מהיר בתינוקת ולמנוע היתכנות של הידרדרות במצבה. המהלך המאתגר דרש מעורבות ושיתוף פעולה של מומחים רבים ממספר התמחויות- ד"ר סעיד איברהים מומחה הרדמה בתינוקות , ד"ר חברוני – מנהל יחידת ריאות ילדים, ד"ר רוזנברג אביעד – מומחה טיפול נמרץ ילדים, ד"ר חני טאף אוליבסטון מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים וד"ר דיאא זוגייר מהדסה וזאת לצד צוותי הדמיה, גסטרו ילדים כאשר הובלת הניתוח וניהולו הם בידי ד"ר קפולר.

במהלך הניתוח בוצע ניתוק של החיבור בין המערכות וסגירה של הנקבים בושט ובקנה הנשימה. לשמחת כולם הניתוח עבר בשלום ובדיקות מתקדמות נוספות הדגימו את ההצלחה הכירורגית.

לאחר זמן קצר מהמצופה של התאוששות בט"נ ילדים התינוקת החלה לאכול בנחת ולעלות במשקל. היום (חמישי), בחסדי שמיים, התינוקת משתחררת לביתה והצוות הרפואי מאחל לה המשך חיים בריאים ושלמים ללא כל מגבלות.

ד"ר ודים קפולר: "עצם ההחלטה של הרופא במיון הילדים לבדוק אם אכן מדובר באותו מום נדיר, היא לא פחות נדירה מהמום עצמו. מעטים מאוד הרופאים שייקחו בחשבון את האפשרות של המום הזה, ולכן ההבחנה של ד"ר ווליניץ היא כמעט בגדר בלתי יאמן, לרוב ילדים הלוקים במום הזה, מסתובבים זמן יקר תוך סיכון חייהם בין לא מעט רופאים עם הבחנות שגויות כמו אסטמה, רפלוקס קיבתי ושטי ועוד".

"אני לא זוכר זיהוי וניתוח של מטופל כ"כ צעיר", אמר הד"ר והוסיף: "ובטח לא במשקל 2.8 ק"ג. המורכבות של הניתוח נבעה בין השאר מהעובדה שלא ניתן להגיע לפיסטולה מהצוואר ולא מבית החזה לכן הניתוח יתחיל בברונכוסקופיה תוך העברת מוליך דרך הפיסטולה מקנה לקיבה. לאחר מכן נדרשו אנשי הגסטרו להוציא את המוליך מהצד השני של הקיבה, כך ששני הקצוות בידיו של המרדים, הצעד הזה מאפשר למשוך את הפיסטולה לצוואר והופך אותה לנגישה יותר, כל הניתוח המורכב הזה מתבצע בחתך של 2 ס"מ אני רופא הרבה שנים, אבל אין לי ספק שלצד מקצועיות הרופאים גם יד עליונה נתנה את ברכתה להצלחת הניתוח הכל כך מורכב הזה"

נופר האמא של התינוקת הדסה אמרה: "אנחנו מודים לקב"ה שעשה לנו נס, ומודים לכל הצוות הרפואי שהיו השלוחים הטובים הן בזיהוי המיידי של הבעיה הנדירה והן בטיפול המוצלח. תודה לכל הצוות ובראשם הד"ר קפולר, ונברך אותם שימשיכו להיות שליחים טובים ולזכות תמיד להציל חיים".

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
יח''צ נפלא לאסותא! מום ידוע ומוכר למי שמתמצא ברפאות העובר או בניאונטולגיה.
צבי
2
יעל נסיך שבכל יום עמנו תמיד.
אין עוד מלבדו
1
אין על אסותא!!!
אשדודית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות