רכיבים
- 2 כוסות קמח מנופה
- ⅓1 כוסות קקאו
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח גס
- 1 כוס (226 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- ½1 כוסות סוכר חום בהיר
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כוס רוויון
- 2 כוסות (340 גרם) שוקולד מריר קצוץ גס
- 36 סוכריות קרמל
- מלח גס, לציפוי
אופן ההכנה:
1. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה והסוכרים, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, כ-3 דקות. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומערבבים פנימה את הביצים - 1 בכל פעם ואז מוסיפים את הווניל.
3. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, ב-2 פעימות, לסירוגין, עם הרוויון - ומקציפים רק עד להטמעה.
4. מקפלים פנימה את השוקולד ומקררים לפחות 30 דקות.
5. יוצרים מהבצק כדורים (2 כפות לכל אחד) ומניחים על התבנית המוכנה; מקררים בזמן הכנת הקרמל. בעזרת גב של כף, משטחים כל סוכריית קרמל לדיסק ברוחב של כ-2 סנטימטרים. משטחים כל כדור בצק לדיסק ועוטפים את הקרמל הפחוס; מחזירים לתבנית ומקררים.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את העוגיות הצוננות על התבנית, במרחק של 5 סנטימטרים זו מזו. מפזרים מעל מלח גס ואופים, מסובבים את התבניות באמצע, עד להתייצבות סביב הקצוות, 10-12 דקות. משאירים להתקררות בתבניות 5 דקות.