רכיבים
- 140 גרם (10 כפות) חמאה, בטמפרטורת החדר ועוד - לפידור
- 1/3 כוס קמח לבן מנופה ועוד - לשימון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס + 2 כפות סוכר מגורען, מחולקות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס קמח תירס
- 2 כוסות קמח שקדים
- 8 תותים בינוניים, פרוסים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית של כ-22 סנטימטרים בנייר אפיה. משמנים את הנייר ומפדרים קלות בקמח.
2. טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה קטנה. בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה, 1 כוס הסוכר והווניל, במהירות גבוהה - מגרדים את דפנות הקערה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, למשך 2 דקות. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם - מערבבים היטב בין ההוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הבלילה. מקפלים פנימה את הקמחים ומגרדים את תחתית הקערה, עד לאיחוד.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה; מחליקים עם מרית. מהדקים חלק מהתותים לתוך הבלילה, משאירים מרווח ביניהם. מפזרים מלמעלה את שאר הסוכר. אופים עד שהשוליים משחימים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, שעה ו-10 דקות.
4. מעבירים את העוגה לרשת התנור, לצינון, ל-10 דקות, בטרם מוציאים אותה מהתבנית. מצננים לחלוטין. חותכים לפרוסות ומגישים.