זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבסיס:
- חמאה או תרסיס שמן
- 8 ביצים
- ⅓1 כוסות סוכר
- 1 כוס ריקוטה
- 4 כפיות גרידת לימון דקה
- 2/3 כוס מיץ לימון (מ-3 לימונים)
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס קמח מנופה
- 1/2 כפית מלח גס
לתערובת העוגה:
- ¼1 כוסות קמח מנופה
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח גס
- 3/4 כוס (170 גרם) חמאה קרה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה בגודל של כ-22X33 סנטימטרים עם חמאה או תרסיס שמן.
2. מכינים את הבסיס: טורפים את הביצים והסוכר בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה, גרידת ומיץ הלימון, השמנת, הקמח והמלח; מקציפים לאיחוד ולאחר מכן יוצקים לתבנית המוכנה.
3. מכינים את תערובת העוגה: מקציפים בקערה בינונית את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח ומפזרים באופן שווה על הבסיס. בעזרת החורים הגדולים ביותר במגרדת, מגררים את החמאה באופן שווה על פני העוגה.
4. אופים עד שהעוגה מתפיחה ומזהיבה, 35-40 דקות. מצננים 30 דקות טרם ההגשה.