לאורז:
- 1 כוס אורז בסמטי, שטוף
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1/4 כפית מלח
לסלמון:
- 6 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפיות סוכר חום
- 2 שיני שום, מגורדות
- חתיכה אחת של ג'ינג'ר בגודל 5 סנטימטרים, מגוררת
- שמן צמחי, לפי הצורך
- 4 נתחים של פילה סלמון
- 2 גזרים בינוניים, קלופים לרצועות דקות
- 1 מלפפון בינוני, קלוף לרצועות דקות
- 1 כוס אדממה, מופשר
- פרוסות אבוקדו, להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז: מערבבים בסיר בינוני את האורז, חלב הקוקוס, חצי כוס מים והמלח. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש לנמוכה ומכסים. מבשלים עד שהנוזלים נספגים במלואם, למשך 10-15 דקות, מסירים מהאש ומאדים 10 דקות עם מכסה, בזמן הכנת הסלמון.
2. מכינים את הסלמון: בסיר קטן או במחבת מערבבים את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר החום, השום והג'ינג'ר. מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, אך עדיין ניתן לטפטוף. שומרים חצי לעת ההגשה.
3. מייבשים את פילה הסלמון בעזרת נייר סופג. מחממים כ-1 כף שמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מתחיל לרתוח, מוסיפים פנימה את הסלמון כשהעור כלפי מעלה. מבשלים ללא הפרעה, עד להזהבה, כ-3 דקות.
4. הופכים את פילה הסלמון ומברישים כל אחד מהנתחים ברוטב. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.
5. לבניית קערות הסלמון מחלקים את האורז בין ארבע קערות. מעל מניחים את פילה הסלמון, חלק מרצועות הגזר והמלפפון וכרבע כוס מהאדממה. מקשטים בפרוסות אבוקדו ומגישים עם רוטב הסויה-ג'ינג'ר השמור בצד.