זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפות חמאה
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס דבש
- קורט מלח
- 1/4 כוס קמח מנופה
- 1/2 כוס שקדים קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. בסיר בינוני מערבבים את החמאה, הסוכרים, הדבש והמלח, על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקמח והשקדים, רק עד להטמעה.
2. מעבירים 2 כפיות מהבלילה לכל עוגיה, לתבניות, תוך שמירה על מרחק של 10 סנטימטרים זו מזו. אופים עד להזהבה, 6-8 דקות.
3. מצננים על ניירות האפייה, עד להתייצבות, 8-10 דקות ולאחר מכן מעבירים לרשת התנור לצינון מלא.