לעוגה:
- 2 כוסות סוכר מגורען
- 2 כוסות (452 גרם) חמאה ועוד מעט - לשימון, בטמפרטורת החדר
- 8 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- ¼3 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית מלח גס
- ¼1 כוסות קוקוס מגורר, מחולקות לשניים
לציפוי (לא חובה):
- ½1 כוסות אבקת סוכר
- 2-3 כפות חלב, לפי הצורך
- 1/4 כוס קוקוס מגורר
אופן ההכנה:
1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים את הסוכר והחמאה במיקסר, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה וחיוורת, כ-8 דקות. מורידים את המהירות לבינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד לאיחוד - מפסיקים לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך. (התערובת תיראה שבורה, אבל תתאחד בהוספת הקמח.) מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח, עד לאיחוד. מקפלים פנימה 1 כוס קוקוס מגורר.
2. משמנים בנדיבות תבנית באנט בחמאה; מצפים את פנים התבנית ברבע כוס הקוקוס הנותרת. יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים את החלק העליון. אופים עד להזהבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, 50-55 דקות. מצננים בתבנית 15 דקות. מעבירים לרשת התנור ומצננים לחלוטין, כשעה.
3. מכינים את הזיגוג: מקציפים את אבקת הסוכר ו-2 כפות מהחלב בקערה קטנה, עד לקבלת תערובת חלקה. במידת הצורך, טורפים פנימה את כף החלב הנותרת, ליצירת ציפוי שניתן למזיגה בקלות. יוצקים על העוגה שהתקררה. מצפים בקוקוס הנותר.