רכיבים
- 2 תפוזים גדולים
- 1 כוס (250 מ"ל) סוכר
- 90 גרם שוקולד מריר, עם 70% מוצקי קקאו
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את התפוזים תחת זרם מים חמים. מסירים את החלק העליון והתחתון. חורצים 4 או 5 חתכים אנכיים לאורך הקליפה, מלמעלה למטה. בעזרת הידיים, מסירים אותה בזהירות.
2. חותכים כל חלק מהקליפה לרצועות דקות ומעבירים לסיר. יוצקים מעל כ-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מרתיחים במשך 5 דקות ואז מסננים. יוצקים 2 כוסות מים טריים לסיר וחוזרים על התהליך. זה יסיר חלק מהמרירות של הקליפה.
3. בסיר קטן, ממיסים את הסוכר עם כוס מים, מוסיפים את הקליפות ומבשלים כ-45 דקות או עד שהן שקופות למחצה. פורשים אותן על רשת התנור כדי שהסירופ יוכל לטפטף והן יתקררו לחלוטין.
4. ממיסים את השוקולד על סיר עם מים רותחים. טובלים את הקליפות בשוקולד ומעבירים בעזרת מזלג לנייר אפייה או נייר כסף. מניחים להתייצבות מלאה במקרר (כשעה) טרם ההגשה.