לבצק הברוקולי:
- 600 גרם פרחי ברוקולי (כ-2 ראשים), קצוצים גס (ראו הערה)
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
לפיצה:
- 2/3 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק
- 300 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 1/4 כוס (4 גרם) עלי אורגנו טריים
- שמן זית, לטפטוף
- שני כדורי מוצרלה טריים של 125 גרם, קרועים
- עלי בזיליקום טריים - להגשה
- גבינת פרמזן מגוררת דק - להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הברוקולי: עובדים בקבוצות קטנות, מניחים את פרחי הברוקולי במעבד מזון וטוחנים עד שהם קצוצים דק. מעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים לברוקולי את קמח השקדים, הפרמזן, הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב לאיחוד.
3. מכינים את הפיצה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק לשניים ומהדקים על כל תבנית, לקבלת שני בסיסים עגולים בגודל של כ-28 סנטימטרים. אופים עד שהם מתייצבים ומזהיבים מעט, 17-20 דקות.
5. מפזרים על הבצק את הפרמזן, העגבניות והאורגנו. מזלפים מעט שמן זית ואז מחזירים את הפיצות לתנור ואופים עד להזהבה, 15-20 דקות נוספות.
6. מניחים מעל הפיצות החמות את המוצרלה ומפזרים בזיליקום ופרמזן נוסף.
הערה: עדיף לא להוסיף יותר מדי גבעולים לבצק. פרח עם גבעול של כ-8 סנטימטרים הוא נהדר. יותר מזה - הבצק יכול להפוך למימי. ניתן גם להחליף חצי מהברוקולי או את כולו בכרובית. (שוב, רק אל תשתמשו יותר מדי בגבעולים.)