רכיבים
- 1 בצל קטן, קלוף וחצוי
- 4 תפוחי אדמה זהובים וגדולים, קלופים
- 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס שמן
- 3 כפות חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
אופן ההכנה:
1. מניחים מגבת מטבח גדולה ונקיה על השיש ומעליה פומפיה. מגררים את הבצל על החלק הגס של הפומפייה. עוטפים את הבצל המגורר במגבת וסוחטים מעל הכיור כדי להיפטר מלחות מיותרת. מעבירים לקערה גדולה.
2. אם המגבת לחה מאוד, מחליפים אותה בחדשה. מגררים את תפוחי האדמה על החלק הגס של הפומפייה מעל המגבת. כשמסיימים כל תפוח אדמה, סוחטים את המים כפי שעשיתם עם הבצל. חוזרים על הפעולה עד שכל תפוחי האדמה מגוררים וסחוטים. מעבירים לקערה עם הבצל. מערבבים. (הערה: אם התערובת עדיין מרגישה רטובה למגע, ייבשו אותה פעם נוספת.)
3. מוסיפים את הביצה לקערה ומערבבים לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל.
4. במחבת גדולה מחממים את השמן והחמאה / מרגרינה, על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות, מעבירים שליש כוס מתערובת תפוחי האדמה לתוך השמן והחמאה החמים. משתמשים במרית כדי לשטח אותה מעט. מטגנים עד להזהבה ופריכות, כ-3-5 דקות לכל צד. מגישים מיד.