רכיבים
- 1 כוס חמאה, מרוככת
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאוד
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס אבקת סוכר, או יותר, לפי הצורך - לציפוי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקציפים את החמאה, 1/2 כוס מאבקת הסוכר ואת הווניל במערבל חשמלי, בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה בהדרגה את הקמח, אגוזי הפקאן והמלח, עד להטמעה מלאה. מרדדים את הבצק לכדורים בגודל אגוז ומניחים במרחק של 2 סנטימטרים זה מזה על גבי התבנית המוכנה.
3. אופים עד שהתחתיות מזהיבות קלות אבל החלק העליון עדיין חיוור, 12-15 דקות. (שימו לב! עדיף לאפות את העוגיות מעט מדי מולא להפך.)
4. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להתקררות על נייר האפייה.
5. מניחים את 1/3 כוס אבקת הסוכר בקערה רדודה; מגלגלים את העוגיות החמות באבקת הסוכר, לציפוי ואז מעבירים לרשת התנור להתקררות מוחלטת. לאחר ההתקררות, מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר פעם נוספת ומגישים.