רכיבים
- 6 כפות (85 גרם) חמאה
- ½5 כוסות (283 גרם) מיני מרשמלו
- 1/4 כפית תמצית וניל
- קורט מלח גס
- 3 כוסות (90 גרם) קורנפלקס, קצוץ גס
- 1 כוס (120 גרם) ביסקוויטים, קצוצים גס
- 1/2 כוס (70 גרם) שוקולד חלב, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מרפדים את התחתית ואת שני הצדדים של תבנית מרובעת בגודל 20 סנטימטרים. משמנים את הצדדים החשופים של התבנית ואת הנייר.
2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מחממים, תוך ערבוב, עד שהיא מקבלת צבע עמוק ומריחה כמו אגוזים (השגיחו עליה היטב. אל תתנו לה להישרף!). ברגע שהחמאה משחימה, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מכבים את האש. מערבבים פנימה את תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הקורנפלקס והביסקוויטים ומערבבים עד לציפוי מלא.
3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה. מיישרים בעדינות לקבלת שכבה אחידה, אבל לא לוחצים כלפי מטה.
4. מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ. מצננים במשך שעה ואז חותכים ל-9 ריבועים לפני ההגשה.