תנובה חילקה 100 מיליון שקלים בחודש האחרון לבעלי המניות זאת בזמן שהחברה מעלה מחירים. כך עולה מהפרסום בעיתון 'כלכליסט'.
בנוסף, כך עולה מהדיווח, מדובר בדיבידנד נוסף אחרי שבתחילת 2022 חולק כבר דביבדנד של 200 מיליוני שקלים.
מחר (שלישי) תכנס ההתייקרות בשיעור ממוצע של 4..7 אחוזים על שורה של מוצרי חלב המיוצרים על ידי תנובה, זאת בטענה לעליית מחירי החלב הגולמי.
כזכור, לפני שבוע פרסמה החברה ייקור במחיר תחליפי החלב ומוצרי החלב שאינם בפיקוח. בחברה טוענים כי העלאת המחירים בצל המלחמות בין רשתות השיווק ליצרנים ויבואנים שונים נובעת מהתייקרות חומרי הגלם.
מוצרי 'תנובה' שתשלמו עליהם יותר:
- גבינות מלוחות.
- גבינות צהובות.
- חמאות.
- גבינות מיוחדות.
- מעדנים.
- משקאות חלב.
- חלק מהיוגורטים.
- חלק ממשקאות הסויה.
- משקאות שיבולת שועל.
- טופו.
- תחליפי גבינות.
- תחליפי יוגורטים ומעדנים.
בחברה אומרים, כי "תנובה לא העלתה את מחירי המוצרים הלא מפוקחים משנת 2018, למרות שמאז 2019 עלה מחיר החלב הגולמי כאמור בכ-49 אגורות לליטר, שמשמעותן תוספת של כ-400 מיליון שקל לעלויות הישירות של תנובה. בנוסף, בשנתיים האחרונות, חלה עליה של תשומות רבות בארץ ובעולם: אנרגיה, מים, ארנונה, מחירי הסחורות בהם מחירי פולי הסויה שעלו ב-46%, ומחירי השיבולת שועל עלו ב-43%, חומרי אריזה ועוד".
עוד טוענים ב'תנובה', כי "מחיר החלב הגולמי, המהווה רכיב מרכזי בעלות יצור מוצרי החלב (כ-50% מעלות הייצור), נקבע אחת לרבעון על ידי המדינה ועומד נכון ל-1 באוקטובר על מחיר שיא של כ-2.465 שקלים לליטר, לאחר שבשלוש השנים האחרונות עלה מחירו ב-49 אגורות. לאור העליה במחיר החלב הגולמי, והעליה המשמעותית במחירי תשומות נוספות, המליצה ועדת המחירים המשותפת של משרד האוצר ומשרד החקלאות כבר במרץ 2022 לעדכן את מחירי מוצרי החלב המפוקחים בשיעור של 6.49%, כאשר במסגרת ההסכם שנחתם ביוני 2022 ובהסכמת ענף החלב, עלה מחיר מוצרי החלב המפוקחים בספטמבר האחרון בשיעור של 4.9% בלבד".
יצוין, כי ייקור המחירים מגיע בצל מרד של בעלי רשתות הסופרמרקטים הגדולים שמתנגדים לעליות מחירים שמבצעות חברות ויבואניות שונות במשק וב'שופרסל' כבר הודיעו שלא יסכימו לעליית המחירים של 'תנובה'.