רכיבים
- 4 תפוחים, מגורענים, קלופים ופרוסים
- 6 כפות חמאה, מחולקות
- 6 כפות סוכר חום בהיר
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות עמילן תירס
- 3/4 כוס סיידר תפוחים
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הסוכרים, הקינמון ואגוז המוסקט בקערה קטנה. במחבת מברזל יצוק, על אש בינונית, ממיסים 4 כפות מהחמאה ומוסיפים את התפוחים, תערובת הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים עד שהתפוחים מצופים במלואם.
2. מורידים את האש לנמוכה. מכסים את המחבת ומבשלים 12-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מרגישים רכים בנעיצת מזלג. בינתיים, מוסיפים את עמילן התירס וסיידר התפוחים לקערה קטנה ומקציפים - לאיחוד.
3. כשהתפוחים רכים, משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר אותם לקערה גדולה ומשאירים את המיצים שלהם במחבת. יוצקים את תערובת סיידר התפוחים למחבת ומערבבים, לאיחוד עם המיצים. מבשלים 1-2 דקות, או עד שהנוזל מתחיל להסמיך, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את התפוחים בחזרה למחבת ומערבבים לציפוי מלא. מוסיפים את שאר החמאה. מבשלים עד שהיא נמסה והרוטב מקבל מרקם של סירופ. מסירים מהאש ומגישים.