כיכר השבת
לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

מילוי מענג של בשר מתובל היטב, קרם חציל נפלא וטחינה מושלמת שעטופים יחד בסלסלות קדאיף קטנות ופריכות. מנה יפהפייה וטעימה לשולחן השבת - ולא תאמינו כמה קל להכין אותן (מתכונים לשבת, אוכל)

סלסלות קדאיף אישיות במילוי בשר, קרם חציל וטחינה שחורה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • ציוד נדרש: תבנית סיליקון לקאפקייקס או גביעי נייר לסופלה
  • 250 גרם שערות קדאיף, מופשרות
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כפית חוויאג'
  • 100 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה (לא חובה)
  • 1 חציל
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים קרים
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה: סילאן

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. מערבבים את שערות הקדאיף עם אבקת הסוכר ו-2 כפות שמן זית, מחלקים אותן באופן שווה בין שקעי התבנית ומרפדים איתן את השקע לצורה של סלסלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות על מצב טורבו עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים את סלסלות הקדאיף לחלוטין ורק רז מחלצים אותן בעדינות מהתבנית.

2. קולים את החציל על אש גלויה, חוצים לשניים ומרוקנים את "בשר" החציל לקערה - חשוב: לא זורקים את קליפת החציל, נשתמש בה בהמשך. מוסיפים לקערה שן שום כתושה, קורט מלח, קורט פלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד.

3. במעבד מזון, מניחים את הטחינה הגולמית, 3/4 כוס מים קרים, מיץ מחצי לימון, שן שום כתושה, כף גדושה מהקליפה של החציל הקלוי, קורט מלח וקורט פלפל שחור. טוחנים היטב עד לקבלת טחינה במרקם רך.

4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החוויאג', מלח ופלפל שחור, נותנים להם "להיפתח" בשמן במשך דקה ואז מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב מתמיד בכף כדי שיתפרק ולא יישאר גושי. ממשיכים לבשל עד שהבשר משנה את צבעו ולא ורוד יותר ומסירים מהאש.

הרכבת המנה:
5. ממלאים שכבה של קרם חציל בכל סלסלת קדאיף, יוצקים מעל שכבה דקה מהטחינה, מניחים ממלית הבשר בנדיבות, מפזרים מעל צנוברים קלויים ומזלפים מעט טחינה וסילאן. מגישים מיד.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
פליז תעשה מתכון לשניצלים דקים קריספיים ומעט חריפיםם???
ביקשתי כברר.........
אני יעשה
אוראל בראל
1
המתכונים של בראל אחד אחד מיוחדים וטעימים
אלוףףףף
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות