רכיבים
- 200 גרם סוכר
- 4 גרם גרידת לימון
- 3 ביצים
- 40 גרם מיץ לימון
- 160 גרם שמן צמחי
- 200 גרם ריקוטה
- 300 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 10 גרם אבקת אפייה
- 250 גרם אוכמניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה או משמנים בשמן.
2. בקערה גדולה, מניחים את הסוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומשפשפים אותם יחד כדי "לפתוח" את הארומה של הלימון.
3. מוסיפים את הביצים וטורפים במרץ.
4. מוסיפים את השמן ומיץ הלימון וטורפים. מוסיפים את הריקוטה, טורפים ולבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מוסיפים לבלילה 3/4 מכמות האוכמניות, מערבבים בעזרת מרית ויוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. מפזרים מלמעלה את האוכמניות הנותרות.
6. אופים במשך 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים במשך 15 דקות ומגישים. מומלץ להגיש לצד כדור גלידה.