רכיבים
- 3 תפוחים ירוקים
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 6 דפים של בצק פילו
- תרסיס שמן
- 2 כפות אבקת סוכר - לפידור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. קולפים, מגרענים ופורסים דק את התפוחים. מניחים בקערה עם מיץ הלימון, הצימוקים, הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט ו-1/4 כוס מפירורי לחם. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים דף פילו על משטח עבודה. מרססים בשמן. מפזרים מעל כף אחת מפירורי לחם. מניחים מעל עלה נוסף של בצק וממשיכים לערום את הפירורים והבצק עד לקבלת שש שכבות.
4. מניחים את תערובת תפוחים במרכז הבצק ומשאירים את השוליים ריקים (ברוחב של 3 סנטימטרים). מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים.
5. מעבירים לתבנית המוכנה. מרססים בשמן זית ואופים 45 דקות, או עד שהמאפה מזהיב. מניחים 'לעמוד' 10 דקות. פורסים ומפדרים באבקת סוכר.