מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין את הסוכריה הכי פנסית שיש: פסטייה של עלי פילו פריכים שעוטפים מילוי פרגית עסיסי - מנה חגיגית, יפה וטעימה לראש השנה שתקצור מחמאות מהרגע שתניחו אותה על השולחן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

פסטייה במילוי פרגית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם פרגיות טריות מרשת קצביות 'וול דאן', קצוצות היטב
  • 1 כרישה, קצוצה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף רוטב רימונים
  • 1 כף שמן - לטיגון הבצל
  • 8-10 עלי פילו מופשרים (רצוי לילה במקרר)
  • שמן זית - להרכבת הפסטייה
  • 1 כף שומשום
  • עירית (לא חובה)

להגשה: דבש / סילאן, טחינה גולמית

    אופן ההכנה:

    רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

    באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

    'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

    ירושלים:
    חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
    המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
    אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

    רעננה:
    האחוזה 94 | 09-886-5833

    בית שמש:
    ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

    צפת:
    דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

    וואטסאפ:

    ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

    קדימה, למתכון:

    צפו באופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את הפרגיות הקצוצה עם מלח, פלפל שחור ורוטב רימונים. מניחים בצד לאיחוד טעמים.

    2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הכרישה ומטגנים לריכוך.

    3. מוסיפים את תערובת הפרגיות ומטגנים יחד עד שהפרגיות מבושלות.

    הרכבת הפסטייה:
    4. על משטח עבודה נקי, מניחים את כל עלי הפילו זה על גבי זה - עלה אחד לכל פסטייה. מברישים בשמן זית את העלה העליון באופן הבא: 3 פאות מהריבוע - כלומר את הקצה העליון, הקצה הימני והקצה התחתון של העלה. על הקצה השמאלי, מניחים פס נדיב ממילוי הפרגית ומגלגלים לרול מהודק מהצד של המילוי. סוגרים את הקצוות לצורת סוכריה ואם רוצים, קושרים כל צד בענף של עירית.

    5. מניחים את הרולים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. לפני ההגשה, מזלפים על הפסטיות טחינה גולמית ודבש או סילאן ואפשר לפזר בצדדים גרגירי רימונים.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    > לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

    (צילום: אוראל בראל)

    מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

    חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    תוכן שאסור לפספס

    2 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    2
    מתכונים טובים וטעימים, תוציא ספר לחבר'ה שלא תמיד מול המסך.
    שרה
    1
    מה אפשר לשים במקום רוטב רימונים??
    יעלי
    תוכן שאסור לפספס

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    עכשיו בכותרות