כיכר השבת
לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

זה אולי המתכון הכי קלאסי בספר - וכמו שהוא טעים, ככה קל להכין אותו. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי כתף ברוטב פטריות מושלם עם בשר מס' 5 מצוין של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

צלי כתף ברוטב פטריות עם בשר מס' 5 (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג בשר מס' 5 (צלי כתף) מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4-6 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גס
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כף שמן זית

לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 10-15 פטריות טריות שלמות
  • 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעת
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף דבש
  • 1 כף קמח או אבקת מרק - להסמכת הרוטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מניחים את הבשר, מכסים במים, מוסיפים את עלי הדפנה, שמן זית, פלפל שחור גס ומלח גס, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 שעות.

2. מעבירים את נתח הבשר לקרש חיתוך ונותנים לו להצטנן. שומרים בצד את ציר הבשר.

3. לאחר שהבשר מצטנן, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות. בתום הקירור, פורסים את הנתח לפרוסות שוות ונאות.

4. בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות בשלמותן ואת הסלרי, מתבלים בפלפל שחור, ראס אל חנות, מלח ודבש ומערבבים במשך 1-2 דקות.

5. מסדרים בסיר את פרוסות הבשר, יוצקים מעל ליטר מציר הבשר, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות. כ-10 דקות לפני כיבוי האש, אפשר להסמיך את הרוטב עם אבקת מרק או כף קמח מהולה במעט מים. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לשים את הקמח בכוס עמידה לחום, למלא עד חצי מהכוס מים בטמפרטורת החדר לערבב היטב ואז להוסיף כף מהרוטב החם שבסיר לכוס עם הקמח, לערבב היטב, להוסיף עוד מהרוטב ואז ליצוק הכל לסיר ולאחד עם הרוטב תוך בחישה מתמדת.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
המתכון הכי טעים
שיפי
לגמרי ..בעיני מתכון קלאסי לפרוסות בשר
אוראל בראל
2
אווהו מגרה ממש תודה אתה אלוף ויש לך ידי זהב תודה לך על כל המתכונים השווים שאתה משקיע מכין עורך ומצלם ה' יברך אותך
דני
תודה רבה על התגובה
אוראל בראל
1
יאוווו איזה מגרהההה
אור
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות