רכיבים
- 1/2 כוס (120 גרם) חמאת שקדים
- 1/4 כוס (55 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מגורען
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף חלב
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח כוסמת או קמח אורז מלא, מנופה
- 2 כפות קמח שקדים, מנופה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 90 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 90 גרם שקדים קלויים ומומלחים, קצוצים גס
- מלח גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה של מיקסר עם וו לישה, מערבבים את חמאת השקדים, החמאה, הסוכר המגורען והסוכר החום. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק ובהיר, כ-3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה והחלב ומקציפים עד לאיחוד.
3. בקערה קטנה מערבבים יחד את שני הקמחים, המלח והסודה לשתייה. מוסיפים למיקסר ומקציפים עד שהתערובת כמעט מתאחדת. מוסיפים כשלושה רבעים מהשקדים והשוקולד הקצוצים וממשיכים להקציף עד לאיחוד. הבצק יהיה דביק ונמרח מעט.
4. מניחים 3 כפות בצק (אפשר להשתמש בכף גלידה גדולה) על ניירות האפייה המוכנים - כ-6 עוגיות לדף. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ונתחי השוקולד הנותרים. מפזרים קורט קטן של מלח גס מעל, אם משתמשים. אופים את העוגיות עד שהשוליים שלהן מזהיבים אך החלקים במרכז עדיין נראים רכים, 9-11 דקות. החלק העליון יתנפח מעט. מצננים את העוגיות על התבנית עד שניתן להרים אותן מבלי שיתפרקו, לפחות 10 דקות.
שומרים את העוגיות בכלי אטום עד 5 ימים.