לבצק העוגיות:
- ¼2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח גס
- קורט מלח
- 226 גרם (1 כוס) חמאה, בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי הסוכר-קינמון:
- 2 כפות קינמון
- 1/2 כוס סוכר מגורען
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה, המלח הגס והמלח הרגיל.
2. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה, מקציפים יחד את החמאה והסוכר במהירות בינונית-נמוכה, לאיחוד. מגבירים את המהירות לגבוהה ומקציפים, מגרדים את הצד והתחתית של הקערה לפי הצורך, עד לקבלת קרם בהיר, כדקה. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך כדי שטורפים אותן היטב במהירות בינונית-גבוהה לאחר כל הוספה. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח, מעט בכל פעם, עד לאיחוד. מורידים את המהירות לנמוכה, מוסיפים לאט את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה אחידה, כ-30 שניות. מגרדים את הדפנות והתחתית של הקערה.
3. מכינים את תערובת הסוכר-קינמון: בקערת מרק רדודה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
4. אופים את העוגיות: מרפדים תבנית בנייר אפייה. נוטלים 2 כפות מבצק העוגיות ויוצרים כדור ומגלגלים אותו בציפוי הסוכר-קינמון. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר. מניחים את הכדורים על התבנית המרופדת בנייר אפייה, מרווחים אותם במרחק של כ-7 סנטימטרים זה מזה (תצטרכו לאפות את העוגיות בקבוצות).
5. אופים את העוגיות עד שהן משתטחות ורק מתייצבות, 10-12 דקות, מסובבים את התבנית באמצע האפייה.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את העוגיות לרשת ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. שומרים את העוגיות בכלי אטום עד 3 ימים.