ניחוחות הבשר היכו באפי. הרוח נישבה בנעימות והאווירה בקומזיץ' הייתה טובה. אין ספק שמי שהכין את האוכל יודע לערבב כאן את כולם. התכוונתי לערבב את התבשילים כמו שצריך לכדי ארוחה טעימה ומפנקת.
בשרים היו עשויים בדיוק במרקם הנכון. התיבול היה בדיוק. לא חריף מדי אך לא טפל מדי. יחד עם כוס היין - לא יכולתי שלא להתפעל מידי האומן שהכינו את המאכלים הערב. כל סוגי הבשר נחו על השולחן ולכל אחד טעם מעולה משלו. ממש גן עדן. ברור היה שמי שחשב על התפריט עשה זאת בהצלחה מרובה. כל בשר קיבל את הבישול המיוחד לו והתיבול שהפך את כל האחרוה לארמונייה של טעמים שהתאחדו למקרם נפלא.
אחרי ששבעתי די צורכי, חיפשתי את הקוסם של הערב הזה. היה מישהו שעשה לנו קסמים והשאיר אותנו בפיות פעורים, אבל אני חיפשתי את הקוסם שהשאיר אותנו עם פיות מלאים באוכל משובח. את מי שאחראי לקסם של הארוחה הזאת או בקיצור, איפה השף?
לא קשה לחפש אותו, כן?! הולכים אחרי הריח ומגיעים למטבח. 'שלום', אני קורא בקול. 'מי שהכין את הסעודה המשובחת שאכלנו זה עתה – נא ליצור איתי קשר', אני מבקש.
"היי", מחייך אלי אבי מילר. "במה אוכל לעזור?".
ספר לי עליך, אני מבקש.
שמי אבי מילר, אני בן, 25 אב לשניים וגר בביתר עילית. אני שף פרטי, ומתמחה בנתחי בשר פרמיום.
אתה רק שף פרטי או עובד בעוד מקומות?
אני עובד גם בבית ספר לבישול הקמפוס הקולינרי ומנהל את איגוד הקולינריה הכשר במחוז ירושלים.
אני מתמחה באירועי בוטיק בשריים הכוללים אירועי יוקרה, דינרים, ערבי הוקרה, אירועים משפחתיים, גיבוש צוות ועוד.
כמה שנים אתה כבר מבשל?
באופן מקצועי אני מבשל למעלה משש שנים, כאשר לפני זה עבדתי במטבחים מוסדיים.
ולפני זה?
כבר מגיל קטן אהבתי לבשל ולהתעניין בבישולים ואיך יוצרים מחומרי גלם תוצרים מעניינים. תמיד ניסיתי להביא משהו חדש ורענן.
אתה זוכר את העבודה הראשונה שלך?
או אה. בטח זוכר. העבודה הראשונה שלי כטבח התחילה בישיבה. שם הייתי מוציא כמאתיים מנות ביום במשך שנה וחצי!
משם עברתי לעבוד במטבחים מוסדיים נוספים וקייטרינגים למיניהם. למדתי שם רבות על עולם הקולינריה ותחום הבישול.
מה הסוד שלך? גלה לי אותו כאן ועכשיו.
הסוד שהוא לא סוד אלא הקו שמלווה אותי לכל אורך הדרך היא הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים, אסתטיקה וניקיון. כמו גם שמירה על רמת כשרות גבוהה. הדברים האלה הם מבחינתי הא' ב' של הבישול שלי.משם אפשר להתפתח לטעמים מעניינים ולמרקמים בלי גבול.
ספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים עליך.
אני עובד בבית ספר לאוטיזם בתפקיד מורה לבישול במטרה להכשיר תלמידים על רצף ה ASD לתעסוקה בעולם המטבחים.
מה מרגש אותך בהיותך שף?
מה שהכי מרגש אותי זה לראות אנשים אוכלים את האוכל שלי ונהנים מכל ביס ומבחינתי אני את שלי עשיתי. שיהיה לבריאות!
יש לך 'סגנון' בישול משלך?
אני מבשל בסגנון מאוד עדכני אם השקעה בטעמים מאוזנים וביתיים תוך הקפדה על נראות נקיה ואסתטית.
טוב, אחרי כזה ריאיון ומטעמים כאלה משובחים, מי שרוצה להזמין אותך לסעודה משובחת, איפה ניתן למצוא אותך?
במספר 0555503528, שם אני גם מעלה תמונות מהאירועים, טיפים ומתכונים משובחים. להצטרפות שלחו לי הודעה עם שמכם.
כמו כן ניתן לצפות באינסטגרם שלי>>
אבי מילר – שף פרטי, בישול ברמה אחרת!