זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 900 גרם תפוחי אדמה בייבי, עם קליפה, שטופים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס מיונז
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מכסים את תפוחי האדמה במים ומתבלים בנדיבות במלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם הופכים לרכים, 10-12 דקות. מסננים ומצננים.
2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מכינים את הרוטב: בקערה גדולה מערבבים יחד את המיונז, החומץ, הפטרוזיליה, השמיר, העירית, הכוסברה, אבקת השום, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל.
3. כשתפוחי האדמה קרירים מספיק לעבודה, חותכים אותם לחצאים (או לרבעים, אם הם גדולים מדי). מעבירים לקערת הרוטב, מוסיפים את הסלרי ומערבבים לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מקררים עד להגשה.