לרגל בין הזמנים, 'כיכר השבת' בתוכנית חינוכית להורים ולמחנכים בשם "בשבתך בביתך", בהגשת ישראל גינצבורג. במסגרת התוכנית נציג את הקונפליקטים המרכזיים שבהם נתקלים ההורים והמחנכים, ואת הדילמות החינוכיות המשמעותיות.
בפרק השני: מתווה המטפל הרב צביקה בוטרמן את הדרך לעבור את בין הזמנים ולהימנע מחיכוכים בתוך הבית.
.....
בשבתך בביתך > צפו בפרקים הקודמים
בשבתך בביתך: האתגרים, הציפיות והאכזבות של בין הזמנים
נוער נושר? הרב קסל מאשים: "יצרנו לעצמנו דת חברתית"
איך מגלים אם הילד 'מכור'? ומה עושים כשמתברר שכן?
פחד, חוסר אונים והסתרה: כך נכון להגיב במקרה של פגיעה
נתאר לעצמנו אבא של בחור ישיבה. יש לו בן באחת הישיבות הטובות, בחור טוב יחסית שהמשגיח אומר שהוא בחור מצוין. הוא חוזר מהישיבה, ולמחרת הוא קם מאוחר, לא פותח ספר, ומגיע למקומות שהם לא תמיד לרוחם של ההורים, וההורה נכנס למתח מה יהיה עם הבן שלו. החוויה הזאת ממש מפחידה...
"זאת באמת חוויה מפחידה, אבל בוא נדבר על איך יוצרים מנוע פנימי ומאיפה הוא מגיע. הרי לילד אין מנוע פנימי ואנחנו כל הזמן מנסים לחנך אותו ולומר לו מה לומר. אבל מה הדלק של המנוע הזה? והדלק של המנוע הזה זה חופש.
הפער הזה שדיברת עליו, זאת חוויה של הורים וילדים, אבל זאת גם החוויה של הבחור עצמו. זה פער שמייצר בעצם שתי דמויות אבל בפועל זאת דמות אחת. והדמות האחת הזו חוותה בתוך הישיבה איזשהו פער בין החיצוניות לפנימיות, מפני שמסגרת מעצם היותה מסגרת - תופסת את האדם ומכתיבה לו כללים קצת שונים ממה שקורה בתוכו.
ולכן, גם אם הבחור נחמד, רציני, ורוצה ללמוד - משהו בתוכו קצת אחרת. יש לו לחץ חברתי, לחץ מהמשגיח, ותמיד המסגרת קצת תדחוף אותו. וככל שהרצון הפנימי בוער בו, כשמגיע בין הזמנים הוא בורח לצד השני".
.....
האם יש מטרה לבין הזמנים?
עד כמה לאפשר לבחור חופש בבין הזמנים ועד כמה להציב גבולות?
האם בין הזמנים מסייע לבחורים לצמוח או שהוא בולם את העלייה?
כיצד בונים את המקום האישי של בחור הישיבה?
כיצד נראית חווית בין הזמנים של בחור ישיבה כיום?
ומדוע חשוב 'לשחרר' גם כשהבן שלנו קצת חוצה גבולות?
לכל זאת ועוד - צפו בראיון המלא!