כיכר השבת
לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אושפלאו - תבשיל בוכרי נהדר שמשלב אורז, ירקות ונתחי בשר עסיסיים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת אושפלאו אסאדו מושלם של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

אושפלאו אסאדו (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר אסאדו מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4 כוסות אורז (700 גרם) - הכוסות נמדדות בחד"פ לשתייה חמה
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים דק דק
  • 3 גזרים, פרוסים לאצבעות
  • צרור גבעולי סלרי, קצוץ
  • ראש שום שלם, שטוף היטב
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את נתחי הבשר והתבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות. חשוב להשתמש ב-4 בצלים כיוון שכל הנוזלים בתבשיל מגיעים מהם. האסאדו מתבשל בנוזלים של הבצל ומקבל טעם נהדר.

3. מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מוסיפים את האורז, יוצקים מעל 4 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-15 דקות נוספות. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ורק אז מסירים את המכסה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
שאלה: יש מצב להמיר את האסאדו בבשר אחר, מס' 8 למשל או שחייב דווקא אותו בגלל השומן זה ממש יקר לי דחוף אני חייב להכין אבל מצריך רעיון אחר אשמח לתגובה נ.ב: זה נראה מגרה מאודד
גיא
בודאי, מס' 8 הוא שריר והוא יוצא מעולה. ההמלצה היא לפני ההכנה לתת בישול מקדים עם עלה דפנה מעט בצל פלפל ומלח במים ולאחר מכן לשטוף ולהוסיף לבצל בטיגון
אני
עם בשר 8זה גם יהיה מצוין אבל אולי קצת פחות בישול לדעתי גם שעה וחצי שעתיים יספיק לו
רועי
3
לא מסתדר כמות המים, ע"פ המתכון שמים רק 4 כוסות מים על 4 כוסות אורז? במתכון זה נראה יותר. בדר"כ שמים כפול מים. אשמח להבהרה
ליטל
2
זה לא אושפולוב זה תבשיל אורז, בשר וגזר אושפלוב- צורת הגזר נראית אחרת והאורז הוא עגול. ולא שמים אף פעם ראש שלם של שום מטעמי כשרות. חייבים לפתוח אחד אחד לבדוק. אני אישית ראיתי בשום טרי וגם יבש חרקים לבנים קטנים שבקושי רואים. חייב לקלף ולשטוף טוב אחד אחד.
מיכל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות