לבסיס ולציפוי:
- 250 גרם ביסקוויטים, מפוררים היטב
- 200 גרם חמאה, מומסת
- 3 כפות סוכר חום
למלית:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 6 כפות חלב
- 750 גבינה לבנה 9%
- 2 גביעי שמנת חמוצה 27%
- 2 כפות קורנפלור
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת והסוכר החום.
2. מהדקים 3/4 מתערובת הביסקוויטים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם תחתית נשלפת. השאר הולך לציפוי העוגה.
3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם החלב במשך 2 דקות. מערבבים ומניחים בצד לצינון.
4. בקערה גדולה טורפים את הגבינה, השמנת החמוצה, הקורנפלור, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומערבבים לאיחוד.
6. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 40 דקות.
7. מפזרים מעל את שאר הביסקוויטים ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להצטנן, מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה במשך 4-6 שעות לפחות ועדיף לילה שלם.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!