זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1/2 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 4 בננות גדולות בשלות מאוד
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה מומסת (מודדים אחרי ההמסה), מצוננת לטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר
- 2 ביצים גדולות או 3 ביצים בינוניות
- סוכר וניל - לפי הטעם (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מועכים 3 בננות עם מזלג ומשאירים אחת שלמה. בקערה גדולה, מערבבים במרית את הבננות המעוכות, הביצים והחמאה המומסת.
2. בקערה, נפרדת מערבבים את כל הרכיבים היבשים, מוסיפים לתערובת הבננות ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס אגוזים קצוצים, 1/2 כוס שוקולד קצוץ או 1/4 מכל דבר.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. את הבננה שנותרה חוצים לאורך ומניחים את שני החצאים מעל הבלילה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 50-60 דקות. לאחר האפייה, מצננים את העוגה על רשת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!