הרבה זוגות, מיד לאחר חתונתם, מרגישים את הניצוצות באוויר והכל זורם למישרין. אך יש זוגות שדווקא בהתחלה יש להם קשיי הסתגלות זה לזו וזו לזה.
יתרה מכך, יש זוגות שלא רק שעוד לא התרגלו זה לזה אלא ממש לא מסתדרים ביחד.
האם זה בעייתי? בפגישות הכל היה נראה ורוד אבל בחיים האמתיים הם אינם מתאימים אחד לשני? מה עליהם לעשות במצב שכזה?
מכתב של הרבי מליובאוויטש שכתב לזוג שלא הסתדר אחד עם השני ב'שנה ראשונה' - מלמד אותנו פרק מאלף בענייני שלום בית.
ראשית כותב הרבי: "כל הענינים הבלתי רצויים שכותבים עליהם - קורים בכמה וכמה נישואים בימים הראשונים (עד שמסתגלים ומתרגלים זה לזה) והולכים ופוחתים עד שמתבטלים כליל כשיש רצון טוב משני הצדדים".
אז כבר מקריאת השורות הללו למדנו שני דברים: א. זה קורה. הכל טוב. לא להיבהל. בהתחלה יש זוגות שקשה להם להסתגל. דבר שני: ככל שעובר הזמן זה הולך ונמוג בתנאי שיש רצון טוב של שני הצדדים! אם שני בני הזוג חפצים לעשות לעצמם – ואחד לשני – טוב, הוא בעז"ה יגיע. צריך רק את שיתוף הפעולה של שניהם.
"ועוד ועיקר", ממשיך הרבי מליובאוויטש במכתבו, "[קשיים אלו] אינם בערך כלל לגבי גודל ערך שלום בית בישראל של איש ואשה זכו שכינה שרורה ביניהם כהוראות חכמינו זכרונם לברכה. כשהתבוננו בהנ"ל ובהנהגתם באופן מתאים להנ"ל בטח יראו תיכף שיפור המצב וילך הלוך וטוב ויאריכו ביחד ימים ושנים טובות"
הרבי מוסיף טיפ חשוב בסיום המכתב: "אלא שכדי לזרז ההטבה ושתהיה בנקל יותר וכו' כדאי שנוסף על ההתדברות ביניהם יבחרו מבני משפחותיהם או רב ידיד (או כל אלה יחד) שיתווכו ביניהם, ידונו ויתייעצו ביחד על דבר מקום דירתם, פרטי הסתדרותם וכו'".
אם כן למדנו שלושה דברים חשובים:
א. זה שיש זוגות שלא מסתדרים בתחילת הנישואין – זה בסדר. קשיי הסתגלות.
ב. ברצון טוב של שני בני הזוג זה נמוג עם הזמן
ג. כדאי שיהיה מתווכך שלישי – ידיד של שניהם – שיתווך ביניהם בנושאים שהם חלוקים.
העיקר שיהיה רק בשמחות ובשורות טובות.
• מקור: מענה משנת תש"מ, נדפס בלקוטי שיחות חכ"ד ע' 466-7 • באדיבות מכון 'אור החסידות'