זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- סיר סוטאז רחב שיכול להכנס לתנור
- 1 ק”ג שוקיים (פולקע) עוף טרי פרימיום רמי לוי
- 3/4 שקית פסטה פוזילי מחיטה מלאה רמי לוי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס יין לבן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד)
- 1 כוס עגבניות מרוסקות רמי לוי
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים רמי לוי
- להגשה: טימין טרי
- 2 כוסות של עגבניות שרי חצויות
- 5 שיני שום פרוסות
- 4 כפות טימין טרי ללא הגבעולים
- 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
אופן ההכנה:
נשארתם עם מלא חמץ לקראת הפסח? חושבים איך לגוון את הפסטה?
הנה רעיון סופר טעים וקליל לפויקה עוף בפסטה:
1. בסיר עמוק מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.
2. בסיר סוטאז מניחים שמים את שמן הזית, הבצלים הסגולים ואת השוקיים.
3. צורבים מעל להבה גבוהה עד הזהבה קלה של העוף והבצל, אם צריך בוחשים מדי פעם.
4. מוסיפים את עגבניות השרי, העגבניות המרוסקות, השום ,התבלינים (כולל הטימין) והזיתים, מערבבים לשתי דקות ומוסיפים כוס יין לבן, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/2 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים פסטה, מערבבים היטב.
5. עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לשעה.
6. ב-15 דקות האחרונות מסירים את הנייר לקבלת שיזוף קל.
7. מגישים עם טימין טרי מעל.