רכיבים
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם קמח מנופה
- 4 גרם אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה ומניחים בצד לצינון.
2. בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 5 דקות, עד שהתערובת אחידה ובהירה והסוכר נמס.
3. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב לאיחוד.
4. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעתיים ואפשר להאריך ל-12 שעות.
5. משמנים קלות את תבנית שקעים שמתאימה לעוגיות מדלן וממלאים כל שקע עד 2/3 מהגובה שלו.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים קלות את העוגיות וכשהן עדיין חמות, מחלצים אותן מהתבנית.
אפשר לטבול אותן בשוקולד ולפזר שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים, לזלף זיגוג לימוני, קרם שוקולד לבן או כל ציפוי אהוב אחר, או להגיש אותן כמו שהן - זו גם אופציה מעולה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!