זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לסלט:
- 1 כרוב סגול בינוני
- 4 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- 1 פלפל צהוב / כתום
- מעט כוסברה
- 1 גבעול בצל ירוק
- 1/4 כוס שומשום מלא, קלוי
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1-2 כפות שמן שומשום
- 1 כף מירין / חומץ תפוחים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב, הסלרי והפלפל לרצועות דקיקות, באופן ידני או במעבד מזון. מגרדים את הגזר במגרדת בעובי בינוני. קוצצים גס את הכוסברה. פורסים את הבצל הירוק לטבעות. מעבירים הכל לקערה, חוץ מאת הכוסברה.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, למעט מיץ הלימון - ויוצקים מעל הסלט. מפזרים מעל את הכוסברה והשומשום ומערבבים קלות. מזלפים מיץ לימון, מערבבים שוב ומגישים.