ועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן, התכנסה היום (שלישי) לדיון נוסף בהכנה לקריאה ראשונה של הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים של יו"ר הוועדה.
לגבי נוסח הסעיף בחוק שיאסור על הפעלת מוקד אחר מלבד המוקד האחוד של כל הארגונים, אמר מנכ"ל איחוד האמבולנסים הפרטיים, אפי פלדמן: "יש 142 חברות אמבולנסים פרטיים אשר בתוכם 611 אמבולנסים ש 61 הן ניידות טיפול נמרץ. יש מעל 3000 כוננים כאלו במערך. כשהקמנו מוקד אחיד לכל החברות, קיבלנו מכתב ממשרד הבריאות שהפעולה שאנחנו מעמידים רכבים מאושרים לשירות ציבור כמתן מענה, אנו פועלים בכך בניגוד לחוק".
פלדמן סיפר כי בעת אסון מירון בל"ג בעומר האחרון היו במרחק של 20 דקות מאירוע 100 אמבולנסים לשירות הציבור אבל חיכו לאמבולנסים שיגיעו מבית שמש.
יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן אמרה, "באתי לכאן לוועדה במשימה שקודמת לכל דבר אחר וזה להביא ועדת בריאות לכנסת - אני מאמינה שככה אנחנו מצילים חיים. זה בדיוק גם מהות החוק המדובר וכולנו רק נרוויח מחוק שכזה. יש פה משימה לפתחנו - הזדמנות וצוהר לתקן עולם שלא נגעו בו - כמו שמדינת ישראל חזקה בעולמות של קופ"ח ובתיה"ח - אין כל סיבה שבהזנקת חירום וקריאה לעזרה ראשונה יהיה אחרת".
לדבריה, "לא אתן שבגלל פוליטיקה והעדפה לדחות דברים, יבוא מישהו מאוחר לקריאת חירום לעזרה ראשונה ואני מאוד מקווה שעד היום זה לא קרה. חוסר הקריאה לכל כוננים באירוע חירום זה חמור מאוד ומטלטל בייחוד כלפי כל אירוע רב נפגעים שיכול לעלות בחיי אדם. אני בקשר עם משפחות האסון ממירון עד היום, זה דבר קשה מנשוא. ארגון מד"א הוא ארגון עתיר זכויות ויחד עם איחוד הצלה אני בטוחה שנגיע לדבר הטוב ביותר".
במהלך הדיון אמר ד"ר נועם יפרח, יועץ לצלב האדום, ארגון מד"א: "מד"א הוא ארגון עצמאי שהוקם כדי להיות הצלה"א של מדינת ישראל לקיים את אמנות ז'נבה בטריטוריה הישראלית. אסור לממשלה לשלוט במד"א. אין למשרד הבריאות כל סמכות בניהול מד"א ולא ניתן למנות שר על הנושא בכלל".
ח"כ משה גפני, השיב: "הייתה לי התלבטות שנים האם לטפל בחוק מד"א. עכשיו הבנו שיש משהו שמצדיק את כל מה שהיה כל שנים וגם השר לא יכול להגיד למד"א מה לעשות. הוא אומר שהם 'בעלי הבית' יש ממשלה וכנסת אבל הם לא בעלי הבית. הגיע הזמן לטפל בחוק מד"א".