רכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200-180 גרם כל אחד, עם העור
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
לאורז תרד:
- 1 כוס אורז לא מבושל
- 2 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוץ דק
- גרידת קליפה ומיץ סחוט היטב מלימון אחד
רוטב להגשה:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 30 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר) או תחליף חמאה פרווה איכותי
- 1 שן שום, קצוץ דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מרתיחים היטב 2 כוסות מים. מוסיפים את האורז, מכסים את הסיר ומבשלים לפי מספר הדקות שמצוין על האריזה, פחות 5 דקות - כך שהאורז יהיה בדרגת עשייה אל דנטה. המשך הבישול ייעשה יחד עם התרד. מסננים את האורז מנוזלים ומניחים בצד.
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות, עד שהתרד מתחיל להתכווץ.
3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת קליפה - לפי הטעם ולבסוף את האורז. מערבבים ומקפיצים את האורז עם התרד עד שהאורז רך והטעמים מתאחדים. מסירים מהאש.
4. במחבת נפרדת על אש בינונית-גבוהה, מחממים מעט שמן זית, מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור ומניחים אותם במחבת כשהצד של העור כלפי מטה. צורבים במשך 2-4 דקות (תלוי בעובי הנתחים) מכל צד ומוציאים לצלחת.
הכנת הרוטב להגשה:
5. למחבת נפרדת על אש בינונית, יוצקים את מיץ הלימון ומאדים אותו עד שהוא מתחיל להסמיך. מוסיפים את החמאה או תחליף החמאה ומבשלים יחד עד שהרוטב סמיך. לבסוף מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עד שהשום ריחני. סמוך לתום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
איך מגישים? מניחים לכל סועד בצלחת מצע אורז תרד נדיב, עליו מניחים נתח סלמון. יוצקים מעל מהרוטב ומגישים מיד, חם, עם פלחי לימון בצד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!