לקלתית:
- 250 גרם קמח מנופה
- 250 גרם חמאה קרה, חתוכה גס
- 1/2 כפית מלח דק
- 60 מ"ל מי קרח (מים קרים + קוביות קרח, אך לא משתמשים בקרח עצמו)
למילוי:
- 30 גרם חמאה, חתוכה גס
- 2 בצלי שאלוט זהובים, קצוצים דק
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 230 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת טל העמק, מגוררת גס
- 2 כפות תערובת תימין, אורגנו ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
- גרידת קליפה דקה מלימון אחד
- מיץ סחוט היטב מחצי לימון
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 180 גרם פטריות טריות, פרוסות עבה
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את החמאה ומעבדים יחד עד שמתקבל מעין בצק גס עם גושי חמאה קטנים. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת לבצק - ולא יותר, אחרת מרקם הבצק יפגע.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים משניהם דיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 20-30 דקות.
3. על משטח עבודה מקומח קלות, מאחדים את שני חלקי הבצק ומרדדים אותם לעובי של 3 מ"מ. חותכים את עלה הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
הכנת המילוי:
4. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים 20 גרם חמאה. מטגנים את השאלוט והשום במשך 2-3 דקות עד לריכוך ומעבירים אותם לקערה. מצננים קלות ומוסיפים לקערה את הגבינות, עשבי התיבול, גרידת הלימון ומחצית מכמות הביצה הטרופה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
5. מניחים את המילוי במרכז עיגול הבצק ומשאירים שוליים בעובי 3 ס"מ.
6. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את שאר החמאה ומסירים מהאש. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
7. מפזרים את פרוסות הפטריות על המילוי, מזלפים מעל את תערובת החמאה והלימון ומקפלים את שולי הבצק באופן חופשי על המלית.
8. מברישים את הבצק בביצה שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!