החשש מפלישה רוסית לאוקראינה מעורר דאגה בעולם המערבי. האמריקאים מפעילים מאמצים גדולים בניסיון ללחוץ את הרוסים להימנע מכך, בשל החשש שפלישה כזו יכולה לעורר תקדים בעייתי במיוחד לאור העובדה שארה"ב לא באמת מתכוונת לפעול צבאית כנגד הרוסים.
לשכתו של ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו הודיעה הלילה (שישי), כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יזם שיחת ועידה עם מנהיגים רבים, שתתקיים ביממה הקרובה, ברקע המתיחות. בפגישה ישתתפו מנהיגים מצרפת, גרמניה, איטליה, פולין, רומניה, בריטניה, האיחוד האירופי ונאט"ו.
שרת החוץ של גרמניה, אנאלנה ברבוק, אמרה כי מדינות ה-G7 מוכנות לקיים "דיאלוג רציני" עם רוסיה כדי לפתוח את המשבר עם אוקראינה. את הדברים אמרה רגע לפני פתיחת ועידת הביטחון במינכן. לדבריה, "עדיף לצעוד צעדים קטנים לשלום, מצעדים גדולים לקראת מלחמה". ברבוק אמרה כי היא מצרה על החלטת רוסיה שלא לשלוח נציגים לוועידת הביטחון השנתית.
עוד פורסם הלילה, כי מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, נענה בחיוב להזמנה לפגישה עם שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב בשבוע הבא, אך "בתנאי" שמוסקבה לא תפלוש לאוקראינה עד אז. בלינקן אמר אמש כי הוא שלח מכתב ללברוב - והציע לו להיפגש בשבוע הבא באירופה.
מוקדם יותר, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח עם ראש ממשלת איטליה מריו דראגי והשניים חזרו על מחויבותם לריבונותה של אוקראינה. בהודעת הבית הלבן נכתב כי המנהיגים "הביעו נכונות לפגוע ברוסיה בעלויות כלכליות חמורות אם תפלוש לאוקראינה".
במקביל הבדלנים הפרו-רוסים במזרח אוקראינה מנסים לחמם שוב את האווירה ולהביא לפלישה רוסית לאזור. הבדלנים האשימו שוב את הכוחות האוקראיינים בירי לעברם. כך דווח בסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס. הבדלנים הרוסים הם התירוץ הרוסי לפלישה לאוקראינה במטרה "להגן עליהם" ובעולם ישנו חשש כי הם יביימו מתקפות כדי להביא לפלישה.
אתמול בבוקר היו חילופי אש בין המורדים בחבל דונבאס שבמזרח אוקראינה לבין הצבא האוקראיני. כל אחד מהצדדים טוען שהצד השני הוא זה שיזם את הירי. איש לא נפגע והאירוע עבר ללא תגובה רוסית.
הרוסים מצדם ממשיכים להיתמם ולטעון כי הם אינם מתכוונים כרגע לתקוף. משרד ההגנה הרוסי טען הבוקר כי מספר יחידות של צבא רוסיה חזרו לבסיסיהן לאחר שהשלימו תרגילים בקרים. גם במהלך השבוע טענה מוסקבה כי חלק מכוחותיה שהוצבו סמוך לגבולות עם אוקראינה נסוגו ושבו לבסיסים לאחר שהשלימו תרגילים באזור, אך אוקראינה והמערב טענו מנגד שהרוסים מציגים מצג שווא וכי הכוחות שהוחזרו הוחלפו בכוחות אחרים.