הקורונה בארץ במגמת רגיעה, נראה שהאזרחים התרגלו ואט אט השגרה חוזרת, ביממה האחרונה אובחנו 36,835 חיוביים חדשים בישראל ומקדם ההדבקה ממשיך לרדת כשהבוקר (חמישי) הוא עומד על 0.77, דבר המעיד על דעיכת ההתפשטות.
גם בארה"ב הגל נמצא בדעיכה, ובזמן שהממשל החדש מגבש תוכנית להקת המגבלות, במדינות רבות החליטו להקדים את המאוחר, כך לדוגמה, בניו יורק הוחלט על ביטול חובת חבישת המסיכות במרחב הציבורי ובבתי ספר, מדינות נוספות ברחבי ארה"ב פעלו ומתכוונים לפעול באופן דומה, כמו ניו ג'רזי, מסצ'וסטס ועוד. גם דוברת הבית הלבן ג'ן פסקי אמרה כי "אנשים עייפים ממסכות ואנו מבינים את התחושות במדינות".
בריטניה החליטה לפעול באופן דומה, ראש הממשלה, בוריס ג'ונסון, הודיע כי בתוך שבועיים יוסרו כל המגבלות כולל הדרישה להיכנס לבידוד לאחר קבלת בדיקה חיובית, ג'ונסון זוכה לביקורת רבה על מדיניות זו ולאזהרות רבות מהמומחים שחוששים כי בכך יסמן כי המגיפה "נגמרה".
בשבדיה הוחלט לבטל כמעט את כל תקנות הקורונה, זאת לאחר שלאורך כל תקופת הקורונה נמנעו ראשי המדינה מהטלת מגבלות חמורות, למורת רוחם של מומחי הבריאות והרופאים במדינה.
מנגד, בגרמניה המגיפה עדיין מתפשטת בשיא העוצמה, רשויות הבריאות דיווחו כי ביממה האחרונה אומתו כמעט 250,000 נבדקים לקורונה, וכי 238 בני אדם מתו מהנגיף, עד כה מתו בגרמניה קרוב ל-120 אלף איש מהמגיפה.
בניו-זילנד יש כבר שלושה ימים הפגנות נגד מגבלות הקורונה וחובת ההתחסנות, ביממה האחרונה עצרה המשטרה במדינה למעלה מחמישים מפגינים, ראש הממשלה במדינה התייחסה מוקדם יותר להפגנות ואמרה כי על המפגינים לא משקפים את דעת הרוב ועליהם "להתקדם".
הפיליפינים, בה הוטל אחד הסגרים הארוכים ביותר בעולם, נפתחה לכניסת תיירים זרים מלמעלה מ-157 מדינות, זאת בתנאי שהתיירים מחוסנים, הפליפינים תולים תקוות רבות בפתיחת התיירות, ומקווים כי התיירים יזרימו כסף למדינה ששקעה במיתון ככבד בעקבות המגבלות.