אומנם יום הפיצה הוא היום, התשיעי בפברואר למניינם, אך לנו כיהודים, שומרי תורה ומצוות, מתאים יותר שיום הפיצה יהיה בערב פסח.
בכל מקרה, הנה כמה דברים שאולי לא ידעתם על הפיצה.
המקור
הפיצה מקורה באיטליה. היא הובאה לארצות הברית על ידי מהגרים איטלקים והפכה לסוג נפוץ של מזון מהיר, משם היא התגלגלה במהירות לשאר רחבי העולם כמאכל המהיר הכי נפוץ שיש.
חוק הפיצה
באיטליה יש חוק הקובע מהי פיצה מסורתית וכיצד יש להכין אותה. לא עומדים בכללים? אתם לא יכולים לקרוא לעצמכם פיצריה, סורי.
כמה דרכים יש להכנת פיצה?
כחלק מהכנת הכתבה ספרנו למעלה מעשרה דרכים בסיסיות להכין פיצה בשלל טעמים וגדלים.
פיצה במזנוני בתי הספר
עד כדי כך חושבה הפיצה ברחבי העולם שבשנת 2011 קבע הקונגרס של ארצות הברית, שבזכות רוטב העגבניות שעליהן, יוכלו מזנוני בתי הספר בארצות הברית, להגיש פיצות במקום ירקות...
'פיצה – פיתה'
הישראלים שדרגו, או שמא רק קלקלו, את הפיתה והמציאו "פיצה – פיתה", חותכים את הפיתה לשתיים, מוסיפים גבינה צהובה, רוטב עגבניות ושלל תוספות, מכניסים לתנור והינה פיצה פיתה עסיסית.
פיצה בממלכה העתיקה
השמועה מספרת שמלכת נאפולי ביקשה שיבנו תנורים המתאימים להכנת פיצה אצלה במטבח המלוכה והכריחה את האצילים בית מלכותה לאכול את הפיצה, על אף שבזמנו זה היה נחשב למאכל עניים.
שיא הפיצה
בשנת 2012 ברומא נשבר שיא גינס למשקל פיצה: הפיצה שקלה 25 טון, בקוטר של מעל 50 מטרים. מאז נעשו ניסיונות נוספים לשבור את השיא – אך ללא הצלחה יתרה.
עכשיו, שאתם יודעים יותר על הפיצה, אפשר לאכול איזה משולש עסיסי, לבריאות!
לכל המתכונים להכנת פיצה בכיכר השבת: >> לחצו כאן <<