רכיבים
- 140 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם שוקולד מריר, מומס
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית אבקת אספרסו אינסטנט / קפה נמס מעורבב עם 2 כפות מים חמימים
- 3/4 כוס קמח מנופה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה עם מקצף ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את הסוכר, הקקאו והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
2. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והקפה המבושל ומקציפים עד שהכל מתאחד.
3. מוסיפים את השוקולד המומס, מקציפים לאיחוד ואז מוסיפים את הקמח והמלח, מקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת ונעשית חלקה - נזהרים לא להקציף יותר מדי, כדי שמרקם הבראוניז לא ייפגע.
4. מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ ויוצקים לתוכה את הבלילה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו אך לא רטוב מבלילה נוזלית.
מצננים את הבראוניז במשך 5 דקות בתבנית ואז מחלצים אותם עם נייר האפייה לרשת לצינון מלא. חותכים לריבועים, מחממים קלות ומגישים לצד כדור גלידה קר בכל טעם שאוהבים ומזלפים מעל בנדיבות רוטב קרמל מלוח ורוטב וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!