דום לב?

פורסמו תוצאות ועדת חקירת מותו של אסמן

בעקבות מותו הפתאומי של אל"מ שרון אסמן, בצה"ל הקימו וועדת חקירה שתבחן את נסיבות המוות • הוועדה פרסמה היום את תוצאות המוות וכן נתנה הנחיות חדשות לצה"ל (ביטחון)

|
3
| כיכר השבת |
שרון אסמן ז"ל (צילום: דובר צה"ל)

ועדת החקירה הרפואית לבירור נסיבות מותו של אל"מ שרון אסמן ז"ל, מפקד חטיבת הנח"ל, שהתמוטט במהלך פעילות גופנית בבסיס צה"ל במרכז הארץ, ונפטר, פרסמה היום (שלישי) את תוצאות החקירה.

בראש הוועדה עמד תא"ל (מיל') גיא חסון, וממצאיה סוכמו על ידי הרמטכ"ל אביב כוכבי. לצד הוועדה, פעלה ועדת משנה רפואית בראשותה של ראש ענף רפואה במרכז לשירותי רפואה, סא"ל ד"ר שרון אוחיון.

מתוך מסקנותיה של הוועדה ועל בסיס הכלים שעמדו לרשותה, לא ניתן לקבוע בוודאות את סיבת המוות. עם זאת, לאחר בדיקת מאפייני האירוע, ובהתבסס על ידע רפואי נרחב המגובה במחקר רפואי, ניתן לומר כי בסבירות גבוהה סיבת המוות הינה דום לב.

הוועדה מצאה בחקירתה, כי רופא חטיבת הנח"ל הגיב במהירות בהגעתו לאל"ם שרון אסמן ז"ל, תוך דקות בודדות לאחר התמוטטותו, וכי החל בפעולות החייאה מידיות בסיוע צוות מגן דוד אדום (מד"א) שהגיע לנקודת האירוע. לצד הענקת הטיפול הרפואי, הוועדה מצאה כי נכון היה לשלב מכשיר החייאה (דפיברילטור), בשלב מוקדם יותר בתהליך ההחייאה. לצד זאת, אין במסקנה זו ערבות שתוצאות האירוע המצער היו נמנעות.

בנוסף, הוועדה מצאה פערים בהנחיות לפריסת מכשירי החייאה ביחידות צה"ל, על כן המליצה על הרחבת פריסתם בצה"ל באופן מיידי. יש לציין, כי בחדר הכושר שבו אירע האירוע, לא הייתה חובה להציב מכשיר מסוג זה.

כמו כן, הוועדה מצאה כי מד"א הוא המענה הרפואי הזמין ביותר לבסיסים צבאיים עורפיים הממוקמים בצמוד למרכזים עירוניים - כדוגמתו של מחנה בית ליד ע"ש מוטה גור, כפי שמוגדר בפקודות, ועל כן המליצה על ריענון ותרגול דרכי ההתקשרות עם מגן דוד.

בעקבות ועדת החקירה, הנחה מפקד זרוע היבשה, על הקמת ועדה למימוש המסקנות בהקשרי סקר בריאות המשרתים והכושר הקרבי.

מסקנות הוועדה הוצגו לרמטכ"ל, שהביע צער עמוק על לכתו של אסמן ז״ל והוקיר את פועלו ותרומתו רבת השנים לביטחון מדינת ישראל. הרמטכ"ל קיבל את מסקנות הוועדה והנחה על הצעדים הבאים: ראשית, נדרש לתקף את הפקודה המגדירה את הצהרת הבריאות התקופתית, להנגישה למשרתים ולחזק את מנגנוני אכיפתה. שנית, הנחה הרמטכ"ל על ביצוע מעקב אחר אוכלוסיות בעלות גורמי סיכון בריאותיים. בנוסף, הנחה על הצבת מכשיר החייאה בכל חדר כושר במחנות צה"ל ובמרחבים מתאימים נוספים, ועל השלמת רכישתם והתקנתם עד ה-1 ביולי 2022.

בסיכומו, הדגיש הרמטכ"ל את חשיבות הביצוע של בדיקות הסקר הבריאותיות ועל כן, הנחה להגדירן כבדיקות חובה למשרתי הקבע ואף כתנאי לקידומם. הבדיקות יבוצעו בטווחי זמן קצרים, אשר ייקבעו על ידי חיל הרפואה. בתוך כך, הרמטכ"ל הנחה להתאים את תדירות הבדיקות לכל משרת באופן פרטני, בהתאם למאפייניו הבריאותיים.

"צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה", נמסר מדובר צה"ל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אז החיסון טובבבב!
יאיר
2
דפיברילטור אינו נותן מענה לכל אירועי הלב ובמקרים שכן, השימוש בו חייב להיעשות בתוך 4-3 דקות. אי-אפשר לשים דפיברילטור כל 100 מטר. חבל על דאבדין של קצין מצטיין במיטב שנותיו. תנחומים למשפחתו.
אבי
1
זה קרה בגלל החיסון , יש מלא מיקרי דום לב וגם תוך כדי שינה , 30 שנה נחקה לאמת.
אני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות