רכיבים
- 300 גרם קמח לבן מנופה
- 180 מ"ל חלב צמחי פושר
- 7 גרם שמרים יבשים פעילים
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמן זית
- 200 גרם שוקולד מריר
תוספות אפשריות: 1/2 כוס אגוזים קצוצים / צימוקים / שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים באיטיות את החלב הצמחי ומערבבים תוך כדי בכף עץ. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בכף עד שמתקבל בצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים במשך 5-10 דקות. אם קשה לעבוד עם הבצק, מקמחים אותו קלות וממשיכים לעבד עד שהמרקם רך, אלסטי ואינו נקרע כשמותחים את הבצק.
3. משמנים קערה נקייה, מניחים בה את כדור הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. במקביל, ממיסים את השוקולד ומניחים בצד לצינון.
5. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של קצת יותר מ-1 ס"מ. מורחים בעדינות את השוקולד המומס על כל מלבן הבצק ומשאירים שוליים דקים. אם רוצים, מפזרים מעל אגוזים קצוצים, צימוקים או שוקולד צ'יפס.
6. מגלגלים את מלבן הבצק מהצד הארוך לרולדה מהודקת. בסכין חדה, חותכים את הרולדה לאורך כך שיתקבלו שני פסים ארוכים ואז קולעים אותם לצמה על שתיים.
7. מעבירים את הבצק הקלוע לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן, ומניחים במקום חמים להתפחה שנייה במשך שעה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.