לקראת סיום שנת 2021 בצה"ל אומרים כי ניתן להכריז על עליה חדה בפעילות הפח"עית ביו"ש ומנגד לחשוף כי היקף הפעילות בזירות השונות גדל, ומביא תוצאות.
בשנת 2021 (נכון ל-10.12) התרחשו 6633 אירועי פח"ע רק ביו"ש, מתוכם 61 אירועי ירי, 18 אירועי דקירות, 1022 אירועי זריקות בקת"בים, 5532 אירועי זריקת אבנים, עליה חדה יחסית לשנים האחרונות.
הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי חשף בתדרוך לתקשורת, כי "המבצעים בשנה החולפת הביאו לשיבוש משמעותי של כלל צירי החדרת אמצעי הלחימה לזירות השונות על ידי אויבינו, ב- 70% מהזמן, הציר היבשתי, הימי, והאווירי בהם האויבים שלנו העבירו אמל"ח, היו סגורים בשנה האחרונה".
בנוסף, אמר כוכבי כי זאת בזכות עשרות פעילויות המב"ם (מערכה בין מלחמות שישראל מנהלת כנגד האיראנים בסוריה ובמקומות נוספים) ישנה מגמת ירידה בכמות 'אמצעי הלחימה האסטרטגיים' בסוריה, עפ"י הצפי, הגרף בנושא זה ימשיך לרדת.
גורם ביטחוני טוען בנוסף: "יריבנו מורתעים ממלחמה עם ישראל, כאשר בפעמים רבות הם בוחרים להכיל ולא להגיב. אצלנו בשונה מצבאות אחרים, צה"ל נדרש בכל רגע נתון להתמודד עם 6 זירות, ב- 6 מימדים, אין עוד צבא בעולם שמתמודד כיום עם 6 זירות פעילות".
על פי הגורם, ניתן לומר כי האתגר המרכזי של צה"ל כיום, הוא ציר הרשע השיעי - איראן, ורק לאחר מכן הזירה הפלסטינית. לדבריו, השינוי הגדול קורה בעיקר בזכות ההתקרבות הרשמית (והלא רשמית) של מדינות מתונות באזור, כמובן מהלך שקרה בזכות עשייתם הברוכה של רה"מ לשעבר בנימין נתניהו וידיד ישראל נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ.
על פי הגורם, כיום האיומים המרכזיים עבור מדינת ישראל הם איום הגרעין האיראני, איום הירי הרקטי, ואיום הכוחות החודרים (כדוגמת כוח רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה).
בצה"ל מוסיפים, כי השנה הגיע לסיומו אחד הפרויקטים החשובים, כשלפני תקופה קצרה, הסתיימו העבודות לבניית המכשול בגבול עם רצועת עזה לאחר כ- 3.5 שנים רצופות, כשהעבודה מתבצעת לפעמים גם תחת אש. במקביל החלו העבודות לבניית מכשול בגבול הצפון, צפי לסיום העבודות תוך כשנתיים.