פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

עם הסרטון הזה אתם עומדים להיות אלופי הכנאפה. באחריות. אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב להכנת כנאפה מושלמת עם מלית גבינות רכה רכה, מעטה קדאיף פריך, סירופ מתוק ותוספת של תותים או פיסטוקים וגלידה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

|
12
| כיכר השבת |
כנאפה מושלמת שמכינים בבית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם שערות קדאיף
  • 80 גרם גבינת ריקוטה 40% או גבינת עיזים
  • 80 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 80 גרם חמאה
  • קוביות חמאה לשימון התבנית

לסירופ:

  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף מי ורדים
  • 1 כוס סוכר

לכנאפה תות: תותים טריים חתוכים ועלי נענע

    לכנאפה פיסטוק: 30 גרם פיסטוק קלוי וטחון, פרוסת גלידת עיזים טורקית או כל גלידה אהובה

      אופן ההכנה:

      צפו באופן ההכנה:

      המתכון מיועד ל-2 כנאפה, אז חלקו בהתאם את הקדאיף - צריך יותר קדאיף בתחתית הכנאפה ושכבה דקה יותר בחלק העליון.

      1. בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הריקוטה והמוצרלה.

      2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בבן מארי (צלחת חסינת חום שעומדת על גבי סיר עם מים רותחים) ומערבבים היטב עם שערות הקדאיף תוך כדי "פותחים" אותן, כדי למנוע גושים.

      3. במקביל, מרתיחים בפינג'אן או בסיר רוטב קטן את כל רכיבי הסירופ במשך 5 דקות עד שהוא נעשה סמיך.

      4. מניחים תבנית כנאפה עגולה בקוטר 11 ס"מ על אש בינונית-נמוכה ומשמנים קלות עם חמאה. מרפדים את התבנית בנדיבות בקדאיף, מהדקים היטב ומשטחים בפנים מחצית מכמות הגבינה.

      5. מכסים עם שכבה דקה יותר של קדאיף ומהדקים בעדינות ויוצקים מעל 2 כפות מהסירופ.

      6. מכסים את התבנית עם תבנית נוספת זהה ובעזרת פלייר, הופכים את התבנית, מסירים את הכיסוי, מזלפים מעל 2 כפות סירופ נוספות ומגישים מיד, חם, ומעל תותים חתוכים ועלי נענע או פיסטוק טחון ופרוסת גלידה טורקית (או כל גלידה אהובה אחרת).

      חוזרים על הפעולה להכנת הכנאפה השנייה.

      כנאפה תות (צילום: אוראל בראל)
      הביס המושלם (צילום: אוראל בראל)
      כנאפה פיסטוק וגלידה (צילום: אוראל בראל)

      אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

      הכתבה הייתה מעניינת?

      תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

      -נקראים כעת
      -פרקים נקראו
      -ספרים נקראו
      לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
      תוכן שאסור לפספס

      12 תגובות

      אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

      6
      אוראל, כל הכבוד לך. ידי זהב. מתי אתה פותח איזה מסעדה טובה שנוכל גם להינות?
      ללא שם
      תודה מחמם את הלב … חח בעזרת ה
      אוראל בראל
      5
      פעם ראשונה אכלתי בשוק בליל שישי- פרוה וחשבתי שזה גם פעם אחרונה אבל אמרו לי כולם שזה בגלל הפרוה. עכשיו ממש באלי להכין וכמובן לאכול; עשית לי את זה:)
      מחנה יודה
      תודה רבה ,כן כל הטעם המיוחד של זה כשזה חלבי
      אוראל בראל
      4
      ויפה שאתה מגיב לתגובות:/
      מחנה יודה
      בשמחה רבה
      אוראל בראל
      תוכן שאסור לפספס

      תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

      -נקראים כעת
      -פרקים נקראו
      -ספרים נקראו
      לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
      עכשיו בכותרות