רכיבים
- 2 דגי מושט (אמנון) שלמים, נקיים היטב מקשקשים
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כוסברה יבשה טחונה דק
- 1/2 כפית אבקת שום
- שמן לטיגון עמוק
לתפוחי האדמה:
- 4 תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדמה, לא מקולפים ושטופים היטב
- 1 כפית מלח לבישול
- 1 כף מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
לסלט:
- 50 גרם צנוברים
- 1 כף שמן זית
- 10-15 עגבניות שרי (תלוי בגודל שלהן), חצויות לשניים
- צרור בזיליקום, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומרתיחים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
2. מוציאים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מועכים אותם עם מערוך, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות עד שהם מקבלים גוון שחום יפה.
במקביל, מכינים את הדגים:
3. ממליחים את הדגים במלח גס לנידוף הריח, ממתינים 15 דקות ושוטפים היטב.
4. חורצים לרוחב הדגים 3 חריצים.
5. בתבנית גדולה, מניחים הקמח, המלח, הכוסברה הטחונה ואבקת השום, מערבבים היטב ומצפים את הדגים בתערובת מכל צד.
6. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (כ-5 ס"מ גובה) לחום של 170 מעלות ומטגנים את הדגים במשך 6 דקות מכל צד. מוציאים את הדגים למסננת ברזל.
הכנת הסלט:
7. מחממים כף שמן זית במחבת וקולים את הצנוברים. מכבים את האש ומצננים קלות. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הסלט, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
מגישים את הדגים ותפוחי האדמה חמים לצד פלחי לימון וסלט העגבניות.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!