זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/4 כוס שבבי קוקוס קלויים או קוקוס טחון
- 1 כוס (140 גרם) אגוזי קשיו קלויים ומומלחים
- 2 כוסות (300 גרם) משמשים מיובשים
- 2 כפיות שמן קוקוס, מומס
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הקשיו לפירורים. מוסיפים את המשמשים וטוחנים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה שמזכירה בצק דביק.
2. תוך כדי שמעבד המזון עובד, יוצקים פנימה את שמן הקוקוס וממשיכים לעבד ביחד עד שהבצק הופך לכדור. אם הבצק דביק מדי, מצננים אותו במקרר 15-20 דקות וממשיכים ליצירת הכדורים.
3. מגלגלים מהבצק כ-25 כדורים בגודל שווה, מגלגלים אותם לציפוי בקוקוס ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה או עד שהכדורים כבר לא דביקים למגע, ואז מסדרים אותם בכלי אטום ושומרים במקרר.