אחרי הפסקה קצרה, השיחות נמשכות בין המערב לאיראן לחזרתה של הרפובליקה האיסלאמית להסכם הגרעין. במדינות המערב גילו בימים האחרונים פסימיות וסקפטיות רבה לגבי הנכונות האמיתית של איראן לחזור להסכם הגרעין שפורק לאחר פרישת ארה"ב מההסכם לפני כ-6 שנים, בשנת 2015.
למרות הפסימיות, אנריקה מורקה, חבר המשלחת מטעם האיחוד האירופי טען כי הוא ראה בשיחות היום (חמישי) התקדמות מסויימת בשיחות אבל הבהיר כי "אין לנו את כל הזמן שבעולם".
אליזבת' טארס, שרת החוץ של בריטניה אמרה אתמול כי "זוהי באמת ההזדמנות האחרונה עבור איראן לחתום, ואני קוראת להם בעוצמה לעשות כן משום שאנו נחושים לעבוד עם שותפינו להבטיח כי איראן לא תשיג נשק גרעיני".
בכירים באיראן הגיבו באנונימיות כי דבריה של שרת החוץ הבריטית הם "מסר של איום בלתי מתקבל על הדעת".
גם שר החוץ הצרפתי, איב דה דריאן לא הביע אופטימיות רבה ואמר כי "הדברים לא נראים ממש מעודדים כרגע. הרושם שלנו כרגע הוא שהאיראנים רוצים לגרום לשיחות להתארך".
לצדם, האמריקניים חסרי סבלנות גם כן, ובוחנים הוספה והחזרה של סנקציות רבות על איראן, זאת כפי שמכנים בכירים בממשל כ'גרירת רגליים'.
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר כי "אנחנו ממשיכים להאמין שחזרה למילוי ההתחייבויות בהסכם היא הדרך הטובה ביותר קדימה, אבל לא מדובר באופק נצחי." עוד אמר כי זאת "משום שלא נרשה לאיראן לטחון מים בשיחות ולא להתקדם עם הצעות רציניות או בעלות משמעות כדי לפתור את הבעיות הקשות – ובמקביל להתקדם בתוכנית הגרעין".
הערב צפוי שר הביטחון בני גנץ להיפגש עם מקבילו האמריקני לויד אוסטין, ועל פי דובריו של גנץ השניים ידונו גם ב"תרגילים לקראת תקיפה באיראן".