זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
- 1/2 1 כוסות קמח מנופה
- 3 ביצים
- 1 כפית קינמון
- 1/4 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס סוכר חום
- קמצוץ מלח
- 1 בננה פחות בשלה, פרוסה לרוחב
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את הבננות המעוכות, הביצים, החמאה המומסת, הסוכר החום, סירופ המייפל ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון וקמצוץ מלח ומערבבים - אבל רק עד שהכל מתאחד. הסוד הוא לא לערבב יותר מדי, אחרת המרקם של העוגה ייפגע.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית גבוהה מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל את שני חצאי הבננה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה ומצננים לחלוטין על רשת לפני שפורסים ונהנים.